Forsiden

: ARKIVET :

:FAKTISK: Flom av falske videoer om Israel-Hamas-krigen

  • En video som skal vise Hamas-krigere skyte ned et israelsk militærhelikopter. Den er falsk og basert på et videospill.  En flom av falske videoer spres på nett.

Les mer...

:FAKTISK: Dumpet ikke aksjer da kona stengte landet

  • Ifølge Faktisk.no dumpet ikke daværende Sindre Finnes aksjer da hans kone, daværende statsminister Erna Solberg stengte ned landet på grunn av coronaviruset.

Les mer...

:MØTER: Kommunalstøtta myldringsbol i Oslo der 15000 nyskaparar og techentusiastar frå heile verda deltek i over 60 event

  • For nittande gong lokkar Oslo denne veka til seg tusental av etablerarar, nyskaparar, techentusiastar og nokre litt over gjennomsnittet risikoviljuge investorar. OBM har snakka med ein av dei over 60 ulike møtearrangarane som satsar for fullt under nyskaparfestivalen.

Les mer...

:VALG: Hvilket parti velgerne stemmer på henger statistisk sett sammen med valgdeltakelsen i bydelen de bor i

  • Valgresultatene har igjen satt fokus på Oslo som en delt by, med tydelige forskjeller fra øst til vest, skriver Faktisk i en analyse av hovedstadsvalget.

Les mer...

:FJERN-SYN: "Gjentakelsene fortsetter, så blir jeg lei, men så bare fortsetter repetisjonene og jeg kommer inn i en slags transe der jeg sitter."

  • Lyden er forvrengt, replikkene har hengt seg opp, det brøles, bløs og drepes, og alle er opphengt på forskrudd sex. Byggmeister Solness i kompaniet Vinge/Müllers regi er teater-overfall på publikum, skriver Tellef Øgrim.

Les mer...

:FJERN-SYN: "De er helt avhengig av grenser disse kraftbombene i pågående eksplosjon."

  • No ser eg atter slike trær og gater, skriver Bodil Fuhr.  Hun er tilbake på Frogner fra tur i Rondane.

Les mer...

:VALG: Over 1,6 millioner nordmenn droppet å stemme

  • :VALG: Det norske lokalvalget ble en solid nesestyver for regjeringspartiene Ap og Sp, og over 1,6 millioner nordmenn tilsvarende nær 40 prosent av velgerne droppet å benytte sin demokratiske rett.

Les mer...

:VALG: Faktasjekket debatt i valginnspurten 2023

  • Faktisk-redaksjonen sjekket partiledernes påstander under direktesendt debatt fra Bergen.

Les mer...

:FJERN-SYN: "Varme tanker til alle de som har fått et mye, mye hardere møte med klimakrise-været enn jeg fikk"

  • Selv en veldig liten flom kan være en effektiv påminnelse om å kutte utslipp, og å lagre viktige papirer høyt, skriver Tellef Øgrim.

Les mer...

:KLIMA: Ekstremværet "Hans" utløste ekstrem meningsflom

  • Når en tidligere oljedirektør mener "Hans" er et medieskapt ekstremvær, flommer det over av ekstreme klimaytringer. Faktisk.no har sett nærmere på den saken.

Les mer...