Forsiden

:ARBEIDSLIV: Meningsfullt og krevende å jobbe med forsikringssakene etter Gjerdrum-katastrofen

:ARBEIDSLIV: Meningsfullt og krevende å jobbe med forsikringssakene etter Gjerdrum-katastrofen

Fra sitt hjemmekontor i Sarpsborg har saksbehandler Monica Døvigen i Gjensidige hatt en svært krevende jobb med å følge opp kunder som er rammet av Gjerdrum-katastrofen. Foto: Privat.

  • :ARBEDISLIV: Som saksbehandler i forsikringsselskapet Gjensidige har Monica Døvigen hatt krevende arbeidsdager etter raskatastrofen på Gjerdrum. 

Jørn-Arne Tomasgard

Skadesaksbehandler Monica Døviken er en av fire i Gjensidige som jobber med å følge opp berørte etter raskatastrofen i Gjerdrum. Siden mars i fjor har hun jobbet fra hjemmekontor, der hun også har løst oppgavene knyttet til skadesakene på Gjerdum.  

Hun beskriver jobben som tøff, men veldig meningsfull. Monica har vært i kontakt med folk som har lidd store tap, også noen som har mistet sine kjære. 

– Noen har mistet både familiemedlemmer og hjemmet sitt. Noen har mistet hjemmet sitt, mens andre har lidd mindre tap. Det har vært tøft, men samtidig sitter jeg med en følelse av at det har vært godt å være til stede for dem. Jobben har føltes veldig meningsfull. De er i ulike faser. De som har lidd de største tapene av mennesker, er i en sorgfase og klarer ikke tenke lenger enn det. Andre er i gang med å tenke på livet videre.

– Det har fungert godt å gjøre denne jobben hjemmefra. Vi er en gruppe på fire skadesaksbehandlere i Gjensidige som har jobbet i et team med disse sakene. Vi har hatt 130 saker til sammen. Jeg er fullt utstyrt på hjemmekontoret, og har brukt både Teams og telefon. Vi i Gjensidige som jobber med Gjerdrum, har en egen Teams-gruppe der vi kommuniserer.

En av utfordringene nå er knyttet til de som ikke ønsker å flytte hjem til boliger myndighetene har erklært for trygge.

– Håpet er at situasjonen skal løse seg når alle får litt tid på seg til å samle tanker og føle trygghet. Det blir gjort grundige undersøkelser og sikringstiltak, håpet er at kundene som bor i dette området skal føle seg trygge på dette, sier Døvigen.