Forsiden

AKTUELT

Oslo Business Memo er medlem av Fagpressen og med vårt nettverk av erfarne journalister leverer vi journalistikk i form av artikler, videoreportasjer, foto og grafikk til en rekke andre fagblad og tidsskrift, som Paratmagasinet, Stat & Styring, Finansfokus og Ingeniørenes stemme. Her finner du noen av sakene OBM har laget.

Samler kompetanse i Oslo og Bergen: – To av de råeste digitale klyngene i landet!

  • DNBs milliardoppkjøp av Sbanken er historisk. Ikke siden 2003 har det skjedd noe i nærheten av dette i norsk bank og finans. I oktober sa DNB-sjef Kjerstin Braathen at banken skal vokse effektivt.

Les mer...

Fjerning av rusk og rask i Oslo sentrum er blitt gull for investorer på børsen i Stockholm

  • :GATEVASK: Kommunale millioner ruller når gatene skal brøytes, repareres og vårvaskes. Ikke minst er fjerning av rask og rusk i Oslo-gatene nå blitt gull for investorer på Stockholm-børsen. 

Les mer...

:KORONAEN: Antall smittede i Norge passert 100 000 – 30 000 av disse er i Oslo. Les OBMs pandemikronologi!

  • :KORONAEN: De strengeste nedstengningstiltakene noen sinne ble innført Oslo fra og med 17. mars 2021.  Antall smittede i Oslo nærmer seg 30 000 og 100 000 på landsbasis i starten av april 2021. Les OBMs kronologi.

Les mer...

Det er ikke bare kriminelle organisasjoner som begår ID-tyverier og tapper folks bankkonti. Tyvene befinner seg også i nær familie.

  • Rundt 100 000 nordmenn har blitt ranet gjennom identitets-tyverier.  Nære familiemedlemmer er blant svindlerne, ifølge bedragerijeger Ingrid Grav i Danske Bank.

Les mer...

:ARBEIDSLIV: Meningsfullt og krevende å jobbe med forsikringssakene etter Gjerdrum-katastrofen

  • :ARBEDISLIV: Som saksbehandler i forsikringsselskapet Gjensidige har Monica Døvigen hatt krevende arbeidsdager etter raskatastrofen på Gjerdrum. 

Les mer...

:ARBEIDSLIV: Bretter opp ermene for ansattes eierskap

  • :ARBEIDSLIV: Stadig flere vil bli medeier i egen bedrift, viser en rapport fra NyAnalyse/Finansforbundet.  Det er musikk i finansminister Jan Tore Sanners ører, som mener eierskap er motiverende og samtidig forsterker arbeidsinnsats og produktivitet. – De ansatte får en sterkere tilknytning til virksomheten, med lavere fravær som resultat, sier finansministeren. 

Les mer...

:KORONA: Norsk konspirasjonsvideo med vridde pandemifakta spres på nettet

  • En norskprodusert video med åpenbart formål å ufarliggjøre covid-19, passerer 100 000 visninger på youtube. Videoen slaktes av faktasjekkere. Videoen er et eksempel på den globale fremveksten av falsk og vridd bruk av referanser og fakta under pandemien.

Les mer...

"Mange ganger tok jeg meg i å tenke: WOW, hadde dette skjedd for 10 år siden ville vi ikke ha klart det så bra."

  • Hvordan taklet landets største bank med hovedkontor i Bjørvika pandemien?  Les det åpenhjertige intervjuet Signy Fardal gjorde med DNB-sjef Kjerstin Braathen. 

 

Les mer...