Forsiden

: FEM ÅR :

  • Her kan du få et tilbakeblikk fra OBM-arkivet, hva publiserte vi for fem år siden?

:STABEIS: “Å etablere et selskap tar alltid lengre tid enn man tror, uten å være en stabeis kommer man ikke i mål.“

  • På et tidspunkt for ikke altfor lenge siden begynte Stian Rustad å oppleve at det er lettere å få andre med seg på nye ideer. Han er "OBM-stabeis 2018", og han vet godt hvordan det er når ingen tror på forretningsideen.  Stabeis-egenskapen har vært helt avgjørende, sier han. 

Les mer...

:ARBEID: Har ansvaret for at 60 000 lyspærer på Stortinget lyser

  • Når stortingsrepresentantene reiser hjem på sommerferie får Kok Wei Hung det travelt på Stortinget. Det er hans jobb som driftstekniker å ha ansvaret for blant annet 60 000 lyspærer som skiftes ut hver sommer.

Les mer...

Oslo-bedrifter skal erobre verden med blokkjeder

I skyggen av spekulasjonene i kryptovalutaer, vokser det opp en klynge av nye Oslo-selskaper som utvikler løsninger der blokkjeder er kjernen, fra formelle anvendelser som aksjeeierbok til lek og moro i avanserte spill.

Les mer...

:ARBEID: Gig-økonomien utfordrer arbeidslivet

  • Den kalles "gig-økonomien", "etterspørselsøkonomien", "oppdragsøkonomien" eller "uber-økonomien".  OECD ser fremveksten av gig-bølgen i sammenheng med "skyggeøkonomi".  

Les mer...

Nytt Kina-fremstøt på gang

  • Oppfølging av Solberg-regjeringens Kina-fremstøt: Shanghai har invitert Oslo kommune som offisiell æresgjest til en stor teknologikonferanse i april 2018. 

Les mer...