Forsiden

[**] En UTROLIG historie som NESTEN er for god til å være SANN ****) og VEL så det [**]

[**] En UTROLIG historie som NESTEN er for god til å være SANN ****) og VEL så det [**]

Linda Olafsson-Thangen (83) er en av de fullstendig ukjente og mest neddyssede norske innovatørene gjennom tidene.  Nå er hennes sønn, Steve Jobs halvbror, tilbake der hun startet: På Oslos buldrende startupscene. Foto:Shuttershock

 

**PRESS-melding** Les den utrolige historien, som nesten er for god til å være sann, om noen av Oslos råeste opp startere, trioen bak suksess generator appene BYRJAR© og CO BYRJAR©. **)

Robotta Simula Virale

Hvor kom de fra, og ikke minst: Hvor har de tenkt seg?

Spørsmålene står i kø når historien om gründerne av BYRJAR© og CO-BYRJAR© skal rulles ut.

Her letter vi litt på tåkesløret:

Ike Olafsson-Thangen er nemlig sønn av den "ukjente" kvinnelige Norsk Data-grunderen Linda Olafsson-Thangen. "Alle" husker den kvinnelige informatikeren som ble skviset ut av mannsbastionene i techmiljøey rundt Forsvarets Forskningsinstitutt på slutten av 1960-tallet.  Hun valgte i 1968 å forlate det som skulle vise seg å bli Norges råeste startup noen sinne med toppnotering på New York-børsen i 1980-årene. I California oppsøkte hun hippiekulturen, før hue nydelig i Palo Alto.

 

Halvbroren

Ike ble født i Palo Alto etter at Linda slo seg ned der.   Han vokste opp i et buldrende grundermiljø, i nabolaget hvor Steve Jobs laget den første Apple-maskinen hjemme i garasjen.

Faksimile av OBM Satire

Det spekuleres fortsatt i at Ike faktiske er halvbroren til Steve Jobs, da Linda Olafsson-Thangen hadde et raskt og heftig forhold til den aldrende faren til Steve i 1969. Vi har ikke noe faktagrunnlag utover dette for å hevde at Ike er Jobs' halvbror, men hva betyr vel det.  Vi legger til grunn at han er halvbroren.

 

Det er i alle fall et faktum at Ike ble født ni måneder etter at Jobs senior og frøken Olafsson-Thangen ble observert sammen på baren Alpine Inn i april 1969.  Det skjedde i månelandingsfeberen som oppstod.

 

Alpine Inn - stedet der internett ble født i 1977.

Skjebnen ville det slik at Lars Piszczkowski's foreldre også flyttet til California høsten 1977, etter at de hadde tatt alle sparepengene og dratt på pilegrimstur til Graceland i sorg over at Elvis Presley døde i 1977.  De dro videre til California for å søke lykken. Bogdan Piszczkowski var elektroingeniør fra Universitetet i Krakow, han leste seg kjapt opp på elektronikk og informatikk og meldte seg til tjeneste for CIAs cyberavdeling i Palo Alto.  

En barrunde i 1978 skulle ende med at Linda Olafsson-Thangen kom i prat med Piszczkowski senior, som nettopp var blitt enkemann.  Det ble raske gjensyn, og de fant fort ut at de kunne bli et par.  Slik ble Ike og Lars introdusert til hverandre som bonusbrødre, midt i smeldtedigelen Silcon Valley.

 

Dengang da i forrige århundre: Linda Olafssen-Thangen - den ukjente Norsk Data-co-foundersken.

 

 

Halvsøsteren

Forholdet mellom Ikes mor og Lars far ble kortvarig.  Det som kanskje er like fascinerende er at Piszczkowski senior i 1992 var på besøk i White Plains, New York.  Der møtte han Karen K i et prosjekt, og de begynte å data.  Forholdet resulterte i en datter, som i dag lever anonymt som Mark Z' og Lars Piszczkowskis felles lillesøster. Hun har startet studier ved NTNUs avdeling på Gjøvik, under dekknavn for å unngå sosial oppmerksomhet i nettet.

Hun bruker helgene på BYRJAR.COMs kontorer på Galgeberg, hvor hun programmerer på det som skal bli den neste store bølgen: Asosiale medier. (OBM er lovet eksklusivt intervju med Mr Z' halvsøster en gang etter påske 2017)

Dette er bare starten på historien om Ike og Lars vanvittige ferd fra den gamle til den nye økonomien, og den historien kommer i bokform***) i løpet av 2017, 40 år etter at de ble kjent som bonusbrødre midt i fødselen av Silikon Valley.   For tre år siden kom karene til Oslo,  Ike flyttet fra San Diego og et opprivende brudd med den forrige kona og Lars har vendt tilbake etter 15 år i Polen, hvor han brøt opp fra sin mannlige partner gjennom 13 år.  [OBM Satire]

*) Robotta Simula Virale er OBMs journalist robot.

**) Dette er en opp diktet historie fra OBM Fake.

***) OBM vil trykke utdrag av boken på nyåret, hvis den ikke ender som film.

****) Høres noe ut som det er for godt til å være sant, så er det som regel det.

Relaterte saker fra arkivet

[**] Si hei til Robotta [**]

**PRESS-melding** I samarbeid med AI-ekspertene hos Bucken & Havreseck AS har OBM Feik utviklet journalist roboten "Robotta Stimula Virale".  

Les mer...

[**] SLIK SKAL OSLOS INDRE RING BLI SKOFRI [**]

Følg serien 8TTE til 4IRE som Sveen & Emberland har utviklet i samarbeid med OBM Satire.

Les mer...

[**] BYRJAR NY START UP I OSLOS OPP START SCENE MED GLOBAL AMBISJON [**]

**PRESS-melding**  Med appen BYRJAR© satser gründerne Ike Olafsson-Thangen (46), Lars Piszczkowski (44) og en helt ukjent kvinnelig co-founder, på å revolusjonere et umettelig verdens marked på jakt etter suksess. Med robot genererte forretnings modeller og suksess opp skrifter (RFS©) skal BYRJAR© sette foot print i USA og Asia innen påske.

Les mer...